Tandvleesbehandeling

Een gezond gebit, begint bij gezond tandvlees. Kies voor een ervaren behandelaar

Afspraak maken

Tandvleesproblemen

Gezond tandvlees is de basis van een gezond gebit. Een goede verzorging is daarom noodzakelijk. Toch krijgt bijna iedereen wel eens met tandvleesproblemen te maken, hoe goed er ook gepoetst wordt.
Sommige mensen krijgen zelfs tandvleesproblemen omdat ze te ijverig op en neer gaan met een tandenborstel. Gelukkig zijn de meeste tandvleesproblemen goed te behandelen. Het is vooral belangrijk dat je tijdig actie onderneemt, want tandvleesproblemen die niet worden aangepakt, kunnen op de lange duur voor ernstige schade aan je gebit zorgen!

Afspraak maken

Wat is gezond tandvlees?

Gezond tandvlees is roze van kleur, ligt strak om je tanden en kiezen, bloedt niet en hoort geen pijn te doen. Wanneer dit wel het geval is, heb je last van tandvleesproblemen. In veel gevallen zijn het tekenen van ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genoemd. Als gingivitis niet op tijd wordt aangepakt, kan de ontsteking zich verder uitbreiden naar het kaakbot. Dan is er sprake van parodontitis. Als parodontitis wordt genegeerd dan kan dit onherstelbare schade aan het gebit veroorzaken en zelfs voor tanduitval zorgen. Voorkom tandvleesproblemen en onderneem op tijd actie. De ervaren gespecialiseerde behandelaren in tandvleesbehandelingen van Denteam Clinics kunnen jou hierbij helpen.

Lees meer over parodontitis

Hoe herken je tandvleesontsteking?

Je hebt waarschijnlijk last van (beginnende) tandvleesontsteking als je de volgende tandvleesproblemen hebt:

  • Je tandvlees heeft een felrode kleur
  • Je tandvlees bloed bij het poetsen en flossen
  • Je tandvlees is gevoelig
  • Je tandvlees is opgezwollen
  • Je hebt last van een slechte adem en een vieze smaak in je mond

Heb je last van één of meerdere symptomen? Neem dan contact op met je tandarts! Onze tandartsen en mondhygiënisten kunnen een tandvleesontsteking op tijd signaleren en behandelen.

Hoe wordt bepaald of ik een behandeling nodig heb?

Tandartsen en mondhygiënisten gebruiken een systeem om de conditie van het tandvlees in kaart te brengen: de Dutch Periodontal Screening Index (DPSI).

Score 0
Het tandvlees is gezond. Geen behandeling nodig.

Score 1
Het tandvlees is oppervlakkig ontstoken en bloedt. De behandeling bestaat uit instructie mondhygiëne.

Score 2
Er is tandsteen aanwezig. De behandeling bestaat uit het verwijderen hiervan.

Score 3-
Er zijn pockets van 4 tot 5 mm diep, zonder teruggetrokken tandvlees met lichte aantasting van het kaakbot. Er wordt een tandvleesmeting uitgevoerd en het ontstoken tandvlees wordt behandeld door de mondhygiëniste.

Score 3+
Er zijn pockets van 4 tot 5 mm diep, met teruggetrokken tandvlees met aantasting van het kaakbot. Er wordt een tandvleesmeting uitgevoerd en het ontstoken tandvlees wordt behandeld door de mondhygiëniste. Eventueel is een vervolgafspraak bij de parodontoloog noodzakelijk teneinde te bepalen of lokale chirurgie nodig is.

Score 4
Er zijn pockets van 6 mm diep of meer en er is sprake van ernstige aantasting van het kaakbot. Er wordt een tandvleesmeting uitgevoerd en het ontstoken tandvlees wordt behandeld door de mondhygiëniste. Eventueel is een vervolgafspraak bij de parodontoloog noodzakelijk teneinde te bepalen of lokale of uitgebreide chirurgie nodig is.

Laat je tandvlees op tijd controleren

Wat wordt er tijdens een tandvleesbehandeling gedaan?

De mondhygiënist  onderzoekt de conditie van het tandvlees met een pocketsonde. Deze sonde wordt tussen de tand en het tandvlees (de pocket) geschoven. Zo wordt het gehele gebit onderzocht op ontstekingen en tandsteen. Daarna stelt de mondhygiëniste een behandelplan op. Vervolgens kom je (meestal) twee keer terug voor een initiële behandeling. Bij deze behandeling worden de worteloppervlakken per tand of kies grondig gereinigd.

Zes weken na de laatste initiële behandeling kom je terug om de mondhygiëne te evalueren en zo nodig bij te stellen. Drie maanden daarna kom je terug om te kijken of je tandvleesconditie is verbeterd. Dan wordt er ook nazorg uitgevoerd en wordt je gebit opnieuw gereinigd. De mondhygiënist kan dan inschatten om de hoeveel maanden je het beste langs kunt komen om je mondhygiëne zo goed mogelijk bij te houden.

Maak nu een afspraak en voorkom problemen

Hoe kunnen we je helpen?

/3

    Wat wil je doen?

    Informatie aanvragen • Wie ben je?

    Wil je gebeld worden of gemaild?

    Extra informatie

    Jouw lach is onze passie.
    Waarom Denteam Clinics?

    Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

    • Alles onder 1 dak

      In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

    • Ervaren specialisten

      Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

    • Eigen narcosecentrum

      Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

    • Zorgconsulenten

      Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

    • Hoogste reviewscores

      Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
      Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

    • Eigen tandtechnisch lab

      Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou..

    Liever terug gebeld worden?

      Plan een
      INTAKE

      Heb je vragen?